Spice up formal education!

Spice up formal education! -Non-formal education to improve the learners’ motivation




       În perioada 11-19 iulie 2017, un grup 4 profesori din instituţia noastră a participat la cursul ”Spice up formal education!” în Gibraltar. Aceștia si-au dezvoltat competentele profesionale, sociale şi personale precum şi metodele de predare prin însuşirea de noi metode non-formale ce pot fi aplicate în educaţia formală, la diferite discipline şi la orele de consiliere, pentru a creşte motivaţia elevilor pentru învăţare.






Ziua 1 (11.07.2017)
 A cuprins activităţi de cunoaştere, comunicare şi spargerea gheţii în grupuri interculturale. 
Activități/ jocuri: nume si adjectiv, nume si gest, evaluare inițială prin metode non-formale:   “Cravata”, “Portretul“,  I have/ I like / I fear - un joc de construcție a grupului, găsirea punctelor comune dintre participanți, „Oul” – activitate de creativitate, muncă în echipă, socializare, asumarea responsabilității, asumarea deciziilor.


Ziua 2 (12.07. 2017) 
A cuprins activităţi de dinamica grupului şi comunicare;”Cărți” – memory game - activitate de organizarea echipei, memorare, comunicare în echipă, teorii  despre comunicare și jocuri de comunicare: ”transmiterea desenului”, transmiterea mesajului: telefonul fără fir, ”Metoda sandwich”- transmiterea unui feedback negativ, ”TIC-TAC”: -joc de concentrare.

Ziua 3 (13.07. 2017)
S-au desfăşurat  activități de dinamica grupului și comunicare;”Zip-Zap-Boing”, Joc de dinamizare a grupului și de comunicare (verbală, non-verbală, para-verbală), Teatru/ joc de rol- comunicare asertivă, organizarea unui eveniment de diseminare al proiectului.
A avut loc prezentarea sistemelor de educaţie din țările participante: Bulgaria si Portugalia. 
S-a continuat cu activități outdoor: jocuri de comunicare non-verbală: ”Mima”, ”Oglinda”,  ”conducerea orbului”- joc de  obținerea încrederii în celalalt. 
Evaluarea zilei s-a realizat prin metode non-formale folosind cărți de joc cu imagini.



Ziua 4 (14.07. 2017)
A cuprins activităţi de dinamica grupului şi comunicare; ”PIZZA” jocuri de energizare. 
S-a continuat prezentarea sistemelor de educație din țările participante: Romania, Slovacia, Polonia. Apoi s-au desfăşurat activități legate de stereotipii și prejudecăți. 


Ziua 5 (15.07.2017)
Zi interculturală: s-a realizat o  excursie în Maroc (Tanger), unde au fost vizitate Grota lui Hercule, zona de coasta a Atlanticului, unde cursanţii s-au putut plimba cu cămila.     




Ziua 6 (16.07.2017) 
S-au prezentat și aplicat diferite metode de educație formale, non- formale, informale. Cursanții au primit și un proiect de cercetare: studierea site-ului www.salto-youth.net, alegerea unei activităţi şi prezentarea ei grupului de cursanţi. Totodată s-au realizat și activități de dezvoltare personală: Abigail story



Ziua 7 (17.07.2017) 
Cursanţii au folosit  metode de educație non- formală, ca de exemplu Photovoice – crearea unei povești pe o anumită temă, din fotografii realizate în perioada cursului. 



Ziua 8 (18.07.2017)
Cursanţii au folosit diferite metode de educație non-formală:”Mașina de spălat”- activitate de concentrare, exerciții de introspecție: ”Animalele preferate”, Ce îți place să faci/ ce îți aduce plăcere?, 5 lucruri la care te pricepi/ le faci bine, 5 lucruri/ valori care lipsesc în lume, metoda ORID (O- obiective, R- reflecție, I- interpretare, metoda ”Orange” – de stabilire a leadershipului și lucrul în echipă, povestea lui Chris si Kely- activitate rezolvare a conflictelor. 
            





    Ziua 9 (19.07.2017) 
În ultima zi, au fost folosite metode de negociere și mediere precum  ”Dracula story” și metode non-formale de evaluarea finală, urmată de certificarea și ceremonia de final! - tot în mod non-formal.








Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană și Agenția Națională nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi dată informațiilor respective.

Postări populare de pe acest blog

Informații generale despre proiect

Diseminarea proiectului

Make technology your friend

Harmony and learning!