Diseminarea proiectului


     
      În luna octombrie 2017, s-au organizat 3 seminarii în cadrul proiectului Erasmus+ de educație școlară, ”Strategii didactice inovatoare pentru elevi motivați și tineri integrați”. La seminarii au participat atât profesori din cadrul liceului cât și profesori din celelalte licee din județul Hunedoara.


În cadrul primului seminar, profesorii participanţi au prezentat activităţile, precum şi noile metode digitale învățate în cursul structurat ”Make technology your friend!”.






     În cadrul celui de al doilea seminar, profesorii participanţi au prezentat activităţile şi metodele de mediere și rezolvare a conflictelor învățate la cursul structurat ”Harmony and learning!”




   În cadrul celui de al treilea seminar, profesorii participanţi au prezentat activităţile şi noile metode non formale de predare - învăţare dobândite în cursul ”Spice up formal education!”




     Totodată, pentru o diseminare eficientă a proiectului și a metodelor și tehnicilor ce pot fi utilizate în procesul educativ, toți participanţii la cursurile din cadrul proiectului au susţinut lecţii deschise la care au participat profesori din cadrul liceului. În cadrul lecţiilor deschise, cadrele didactice au aplicat metodele/ tehnicile învăţate în cele 3 cursuri din cadrul proiectului, astfel:
  • Prof. Adela Feraru, a folosit metode de creare a echipelor și de muncă în echipă, la disciplina Consiliere și Orientare - clasa IX B profesională. 



  • Prof. Marinela Farcaş, a folosit jocuri interactive, dictarea desenelor, șirul aniversărilor, metoda descoperirii, exerciții de dicție, accent şi ritm, la disciplina Limba şi literatura română, în cadrul lecției: Tipuri de comunicare - la clasa IX C profesională.




  • Prof. Claudia Graure, a folosit testul online Kahoot, la disciplina Chimie, în cadrul lecţiei Alcani - clasa X A.




  • Prof. Mihaela Budiul, la disciplina Matematică, în cadrul lecţiei de Recapitulare pentru teză, la clasa XI A, a folosit metodele non-formale: bulgărele de zăpadă, cravata, precum şi activităţi de negociere şi colaborare între grupe.

  • Prof. Camelia Piocker, a folosit metodele non-formale: bulgărele de zăpadă, cravata, Pizza, Hârtia igienică, la disciplina Consiliere și Orientare - clasa X A profesională. 


  • Prof. Aida Munteanu, a folosit metoda Pernei, la disciplina Limba Engleză, în cadrul lecţiei: Conflicts mediation. Debate - clasa XI A.




  • Prof. Monica Chirculescu, a folosit testul online Kahoot şi softul Movie Maker la disciplina Materiale de construcții, la clasa X B profesională.



  • Prof. Alexandra Pătraşcoiu, a folosit programul Movie Maker și testul online Kahoot, la disciplina Istorie, în cadrul lecţiei: Idei și regimuri politice - clasa XI B 



  • prof. Elena Bucureștean a folosit testul Kahoot pentru lecția Scări din cadrul modulului tehnic: Elemente componente pentru realizarea construcțiilor, instalațiilor și lucrărilor publice, la clasa a IX C- profesională




  • prof. Negru Marcel a folosit metoda Photovoice la clasa XI A, la modulul tehnic: Componente și circuite electronice în telecomunicații




Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană și Agenția Națională nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi dată informațiilor respective.

Postări populare de pe acest blog

Spice up formal education!

Informații generale despre proiect

Make technology your friend

Harmony and learning!