Harmony and learning!


Harmony and learning! - Promoting harmony through class management and mediation techniques to reduce early school leaving 

   
     În perioada 08 – 17 mai 2017, un grup de 6 profesori din cadrul Liceului Tehnologic " Constantin Bursan" Hunedoara au  participat în Senglea, Malta, la cursul Harmony and learning!, susţinut de asociaţia  Edu2grow. Aceştia şi-au dezvoltat competenţele profesionale, sociale şi de rezolvare a conflictelor ce pot fi aplicate în educaţia formală, la diferite discipline şi la orele de consiliere, pentru a creşte motivaţia elevilor pentru învaţare. 


Ziua 1 ( 8 Mai)
În prima zi s-au realizat  activități de socializare, ca de exemplu: ,, Cercul prieteniei", BINGO, HI-HA-HO, apoi a  urmat o activitate în aer liber. Toți participanții au avut de îndeplinit, 12 sarcini în 60 de minute: 



Ziua 2 (9 Mai)
Ziua 2 a început cu un joc energizant, HAP-BAO-PAO care a avut rolul de a descoperi noi culturi,  urmat de diferite activități interculturale. Alte activități au avut ca scop comunicarea și tipurile de comunicare, exemplu: Tangram ( comunicarea unui desen)

  


Ziua 3 (10 Mai)
Această zi începe cu un joc energizant: se cânta ,,Frere Jaques’’în fiecare limbă a cursanților și apoi în japoneză. Urmează activități de dezvoltare a creativității și de învățare a metodelor non formale: DOMINO, discuții si informații despre creativitate, metoda Explozie Stelară. 




Ziua 4 (11 Mai)
Ziua a început cu o vizită și schimb de experiență la ,, Easy School of Languages’’. Au urmat activități de de dezvoltare personală și socială.



Ziua 5 ( 12 Mai)
Au fost folosite metode de predare creative: exercițiul Johari Window, model de dezvoltare personală ce se folosește în domeniul comunicării și a lucrului în echipă.



Ziua 6 (13 Mai)
Pentru a îmbunătăți dinamica grupului şi pentru transformarea unui grup într-o echipă sunt date exemple de bune practici; realizate diferite jocuri energizante, prezentată metoda GROW ( Goal – Reality – Options – Will) și strategiile de manageriere a conflictelor.



Ziua 7 ( 14 Mai)
În acesta zi, cursanţii sunt iniţiaţi în ceea ce priveşte tehnicile de mediere și negociere: metoda cafenea la nivel mondial şi prezentare metoda Cafenelei



  
       















Ziua 8 (15 Mai)
Activități si workshop-uri în care se prezintă metode active de învățare în cadrul claselor multiculturale; METODĂ: O.R.I.D ( Obiectiv – Reflexie – Interpretare – decizie), metoda pernei




Ziua 9 (16 Mai)
În ultima zi are loc planificarea activităților de diseminare și valorizare a proiectului. Pe grupe, se prezintă o propunere de proiect Erasmus+, urmărind structura:

La final are loc ceremonia de certificare şi anume acordarea certificatului de mobilitate Europass.





Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană și Agenția Națională nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi dată informațiilor respective.

Postări populare de pe acest blog

Spice up formal education!

Informații generale despre proiect

Diseminarea proiectului

Make technology your friend